Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Blogi

Painonhallinnan ongelmia

2009-11-29 15:19

Pysyvässä painonhallinnassa ei voida olla jatkuvalla dieetillä vaan on tehtävä elämäntapamuutos. Muutoksen tekeminen vaatii tiukkaa asennetta, jossa on poikettava siitä, miten aina yleensä toimii. Painon kertyminen johtuu siitä, että syömme enemmän energiaa, kuin mitä tarvitsemme. Tällöin emme kuluta kaikkea vaan osa muuttuu ...

rasvaksi. Muutos vaatii yleensä ruuan sisällön, syötävän ruuan määrän ja ruoka-aikojen muuttamista. 

Muutosta on vaikea tehdä, vaikka tietäisi tilanteensa. Tarvitaan tiedostamista ja jatkuvaa tukea, jotta muutos olisi pysyvää. Vertaisryhmistä on tällöin apua. Huomataan, että en ole ainoa. Voidaan tuoda asiat kuuluville ja huomata, että teemme samoja virheitä. Repsahduksille pitää olla myös lupa, jolloin ne eivät tunnu niin houkuttelevilta.

On tärkeää rytmittää päivän ruokailut ja välipalat 2-3 tunnin välein tapahtuviksi. Tällöin nälkä ei kasva liian suureksi ja rasvanpoltto pysyy yllä. On myös huomattava, että syömme jatkuvasti riittävän monipuolisesti. Me suomalaiset tykkäämme syödä leipää ja syömme usein sitä aivan liian paljon. Moni huomaa muutoksia jo sillä, että vähentää päivittäistä leivän syöntiä ja korvaa leivän esim. vihanneksilla.

Jos pystymme rytmittämään syömisen tasaisesti koko päivällä, niin vältämme halua syödä valtavasti kerralla. Välipalojen syönti on siis hyvin tärkeää. Tärkeää on myös nauttia päivittäin runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja marjoja.

Liikunta lisää aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa. Tällöin kulutamme enemmän ja painonhallinta on helpompaa. Voimaharjoitusta lisäämällä saamme energiakulutuksen entisestään kasvamaan, sillä voimaharjoittelun jälkeen elimistö tekee töitä vielä jopa 72 tuntia harjoituksen jälkeen. Hyvään kokonaistulokseen päästään muuttaamalla siis ruokailua ja lisäämällä sopivasti liikuntaa.

 

AP

Kokemuksia Bootcamp- harjoittelusta

2009-11-22 19:44

Bootcamp-harjoittelu sai alkunsa, kun havaitsin verkossa olevia linkkejä. Niissä kerrottiin armeijahenkisestä harjoittelusta, joka keskittyi aerobiseen ja lihasvoimaharjoitteluun. Mietin olosuhteita täällä Kajaanissa ja päädyin viemään harjoittelun kokonaan ulos. Yhdistin mielekkäitä osioita voimaharjoitteluun ja hain myös vaihtoehtoja anaerobiseen osuuteen. Tunneilla oli reipas meininki, jossa kuitenkin otettiin jatkuvasti huomioon jokainen yksilö. Tässä muutama osallistujan yhteenveto harjoittelusta.

"Innostuin kovasti, kun näin lehti-ilmoituksen bootcampista. Olin kuullut tällaista olevan olemassa ja ajatellut osallistuvani, jos joskus olisi tilaisuus.

Mahtavaa, että tällaista treeniä saatiin Kajaaniinkin! Aluksi mietin, millainen treenisisältö olisi ja riittäisikö kuntoni. Olin todella tyytyväinen, että treenimuodot vaihtelivat joka kerralla. Haastetta oli tarpeeksi ja kunto koheni entisestään. Armeijan esterata oli monivuotinen haaveeni ja sekin toteutui. Iso kiitos!", Maria

"Syksyn bootcamp oli monipuolinen, innostava ja haastava. Kun on jo monia eri liikuntalajeja harrastanut ja joihinkin jo kyllästynyt, bootcamp toi uutta mielenkiintoa ja ihan uusia ulottuvuuksia urheilun harrastamiseen. Ja usein koki sellaisen ahaa-alämyksen, että näinkin voi tällä välineellä tehdä. Ja jokainen kerta oli erilainen, eri välineet ja aina erilainen lämmittely ja loppupeli tms. Itse en ole mikään joukkuelajien ystävä, mutta kun välineenä oli joku "erilainen" väline ja/tai säännöt olivat toisenlaiset, oli hauska pelata ja lämmin tuli! Mutta se jalkapallopeli mua oikeastaan pelotti, ku on se kyllä kova se jalkapallo tällaiselle tottumattomalle!", Carita.

AP

Maratonkoulusta lisäpuhtia kevään maratonin harjoitteluun

2009-11-16 20:13

Maratonkoulu on edennyt vankkaa tahtia kohti laajempaa peruskestävyyttä. Jokainen on testattu ja samalla on löydetty sykerajat, joilla on turvallista harjoitella. Aikaa harjoitteluun löytää jokainen. Juoksuvalmentajalegenda Kari Sinkkonen on todennut osuvasti, että vuorokaudessa on 48 puolituntista, joten aikaa harjoitteluun on.

Eli aikaa kyllä löytyy, jos on vain tahtoa. Toisaalta selkeät ohjeet ja kontrolli auttavat siinä, että ei tule innostuttua harjoittelemaan liikaa. Hyvin moni tietää, että alun innostus lopahtaa siihen, kun elimistö ei ehdi tottua uusiin ärsykkeisiin ja

seurauksena on rasitusvamma. Maratonkoululaisemme joutuvat kävelemään jokaisella lenkillä viimeistään 8 minuutin juoksun jälkeen. Amerikkalainen ex-huippujuoksija Jeff Galloway on saanut erinomaisia tuloksia aikaiseksi, jopa kolmella harjoituskerralla viikossa, joissa kävellään joka kerta.

Maratonin kannalta tärkein harjoitus on pitkä lenkki joka toinen viikko. Pitkän lenkin pituutta nostetaan vähitellen aina 42 km saakka. Olemme tulleet siihen pisteeseen, että tarkistamme jokaisen henkilökohtaisia harjoitusohjelmia. Maratonkoulussa olemme myös keskittyneet painonhallintaan, energiankulutukseen ja säännölliseen ruokailuun. Tavoite on selkeä eli saada ensin paino kuriin ja vasta sitten lisäämme rasitusta. Jos kiinnostusta vain on, niin tee päätös itsesi ja lähimpiesi kanssa ja päätä tavoitteesi. Jos olet epävarma harjoittelusta, niin liity mukaan maratonkouluun.

AP

« vanhemmat   

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

2015-06-29 05:21

Huh, huh hellettä

2015-06-28 05:41

Fort Steele

2015-06-27 05:24

Raftausta

2015-06-26 05:01

Palauttelua

2015-06-25 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)