Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Blogi

Tokio

2010-06-28 11:45Kommentit

Tämä jättiläiskaupunki aukeaa hiljalleen. Täällä on siistiä ja miellyttävää liikkua. Sensijaan välimatkat ottavat paljon aikaa, vaikka kuinka yrittäisi...

käyttää nopeinta kulkuneuvoa. Suunnistimme aamulla jälleen paikallisjunalla Uenoon, josta junanvaihto ja Asukaan. Asukassa olimme hatken aikaa hukassa, kunnes erään opastetaulun luota löysimme vesibussin lähtöpaikan ohjeet. Kävelimme lippujonoon ja ostimme edulliset liput Tokion keskustaan. Eurooppalaisia turisteja ei näkynyt, mutta kiinalaisia sitäkin enemmän. Vesibussilla matka taittui nopeasti Tokion keskustaan. Joen talomeri on lohduton, jota halkoo monet joet. Olisi rankkaa asua Tokiossa ja käyttää julkisia kulkuneuvoja päivittäin. Ei paljon vapaa-aikaa jäisi.

Nousimme pois lähellä Ginzaa. Kuljimme yhden suurimman ja erittäin kauniinpuistoalueen läpi kohti merkkiliikekatuja. Näillä kaduilla tuntee itsensä todella köyhäksi. Hinnat ovat mielettömiä ja joskus miettii, misäa hinta oikein muodostuu (kannattaako maksaa pelkästä merkistä - vai onko laatu todella noin paljon parempaa).

Kuumuus oli päivän aikana sietämätöntä ja teimme turhan kävelymatkan keisarin itäiseen puistoon, joka on maanantaisin suljettu. Niinpä hyppäsimme junaan ja huristelimme takaisin Uenoon, jossa markkinakatuja riitti. Korelaista ruokaa iltapäivän lounaaksi ja viimeinen katsaus monimuotoiseen Japaniin.

Reissumme on nyt loppumassa ja aika palata Suomeen. Paljon on tullut nähtyä ja koettua. Kiitos kaikille reissuamme seuranneille!

AP

Merkkien viidakossa

2010-06-27 14:07Kommentit

Konnichiwa! 11 tunnin lennon jalkeen ja takaisin saatujen kolmen tunnin seka younien jalkeen, oli vihdoin aika tutkia Japania. Paastyemme Kielei -asemalle...

oli edessa kauniiden kalligrafien viidakko. Ei juuri mitaan tekstia englanniksi vaan kaikki tieto on japaniksi. Osta siina sitten lippuja minnekaan. Niinpa menimme ensin tutkimaan Naritan buddhalaistemppelia. Uskomattoman laaja alue, jossa oli todella monta kaunista temppelia. Buddhalainen kirkonmeno poikkesi taysin suomalaisesta. Alueella oli kuitenkin oma rauhansa ja uskomattoman kauniita puistoja!

Palasimme takaisin ostamaan junalippua Uenoon. Seisoessamme automaatin luona, jossa kaikki tekstit olivat japaniksi, niin tunne oli toivoton. Vaan japanilaiset ovat todella syvaan kumartavia ja kohteliaita. Niinpa ei kauaakaan, kun saimme apua ja liput kouraan ja menoksi. Tunti paikallisjunassa avasi nakymat lukuisille riisipelloille ja Tokion esikaupunkialuueen talomereen. Kylla voi olla ihmisilla vahan tilaa naapuriin ja pihasta puhumattakaan.

Kiersimme muutaman tunnin tarkeita museoita ja ihmettelimme, miten paljon kiinalaiset ovat vaikuttaneet japanin historiassa. Korealaisen ravintolan puikkoruokailun jalkeen syoksyimme ahtaille kavelykaduille, joissa vakea riitti-huh! Kaikkea oli tarjolla ja hinnat melko vaihtelevia. Ihmettelimme eniten pelitalojen maaraa. Vaarista vauvaan tuntuivat kaikki istuvan pelikoneen aarella, jonne tyonnetaan laatikoittain pienia metallikuulia- peli lienee tarvitsee niita!

Ensi kosketus vaatii viela toisenkin paivan ennenkuin japanilaisuuden salat alkavat aueta- jos aukeavat. Mangat, Pokemonit ja monet muut mielenkiintoiset hahmot ovat taalla arkipaivaa. Kaikkialla on jos jonkinlaista olentoa patsaina. Varien maailma on taysin sekalainen ja TV-ohjelmat perin japanilaisia! Huomenna Tokion keskustaan- tunne ei liene yksinainen, silla taalla on n. 33 miljoonaa muutakin tallaajaa.

AP

Lunta ja luolia

2010-06-25 09:02Kommentit

Lähdettyämme Tauposta ajoimme upeissa maisemissa kohti Tongariron kansallispuistoa. Puisto on syntynyt tulivuorenpurkauksista. Alueella sijaitsee sijaitsee kolme isompaa tuli-...

vuorta, joista viimeisin on purkautunut 1995. Vaeltaessa alueella tulee mieleen puuttomat tunturit Lapista. Alueen syvä rauha ja hiljaisuus on upeaa. Luonto on jalleen kaunista, kuten koko Uudessa-Seelannissa. Eläimistöä ei kovin paljon ole liikkunut, mutta olemme nähneet matkallamme todella paljon erilaisia haukkoja!

Tänään matkasimme Waitomonoon, jossa osallistuimme legendaariseen Black water raftingiin. Märkäpuvut päälle ja hyppy autonsisäkumeilla 6 asteiseen veteen. Täysin järjetöntä, mutta luoliin meno vaati sen. Alun luolien jälkeen laskimme renkailla syvällä maan uumenissa ja ihailimme lukemattomia kiiltomatoja. Näky oli jotenkin epätodellinen, mutta samalla hyvin kaunis. Retki oli hyvin järjestetty ja kestimme kylmyydenkin! Mukava kokemus!

Huomenna on edessa jälleen pitkä lento. Suuntaamme kohti Tokiota. Saa nähdä näkyykö siellä paremmin jalkapallon MM-kisat kuin täällä. Pääsihän Japani 16 parjaan joukkoon. Sayonara!

AP

« vanhemmat   

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

2015-06-29 05:21

Huh, huh hellettä

2015-06-28 05:41

Fort Steele

2015-06-27 05:24

Raftausta

2015-06-26 05:01

Palauttelua

2015-06-25 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)