Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Blogi

Colosseumin varjoissa

2013-11-17 17:56Kommentit

Käynti Roomassa antaa uuden käsityksen Rooman mahtikauden mittasuhteista. On uskomatonta, mitä jo silloin on saatu aikaiseksi. Poikkesin Colosseumilla ja rakennus teki suuren vaikutuksen. Oli mielenkiintoista kuvitella, miten sen aikaiset 50 000 ihmistä ovat nousseet lehtereille katsomaan illan showta. Koen nykyään saman jalkapallosta-dioneilla. Jännä ajatella, että oikeastaan kaikki ei olekaan muuttunut niin kovinkaan paljon. Suuri joukko haluaa kokoontua näkemään ja kokemaan yhteistä viihdettä.

No, toisaalta gladiaattoritaistelu olivat raakaa hupia ja nykyinen jalkapallo ei pyri samaan, vaikka vastustaja pyritään kaatamaan. On selvää, että ihmisten syöttäminen leijonille on ollut järjetöntä touhua, jossa toiselle ei ole annettu mahdollisuutta. Mutta kaikki tuo ajan henki tuli selvästi esille myös Forum Romanumilla, Pantheonissa, Piazzoilla. Kyllä siis nähtävää riittää vaikka kuinka paljon!

Käynti Vatikaanivaltiossa on myös sykähdyttävä. Vatikaanin museossa on uskomaton määrä taidetta. Ja tietenkin Sikstuksen kappeli on ihan oma lukunsa. Minusta oli uskomatonta, mitä kaikkea tuohon pieneen valtioon on aikojen kuluessa kertynyt. Se on äärimmäisen hienoa, että tuo kaikki on myös meidän nähtävillä.

Rooman ruokamahdollisuudet olivat suuri pettymys. Pizzaa ja pastaa  oli tarjolla joka kuppilassa. Mutta minuun ei tehnyt vaikutusta kummankaan taso. Ja vaihtoehtojen vähyys oli todella masentavaa. Onneksi jokin Irish pub sentään löytyi, jossa sai jotain muutakin. Suureksi metropoliksi tarjonnan yksipuolisuus on todella hämmentävää. Luultavasti isolla rahalla olisi saanut, mutta haluan yleensä tehdä matkaa pienellä budjetilla. Harmillista sinänsä, että tuo ekologinen jalanjälki tuli taas minulta suuremmaksi. Pitäisi varmaan miettiä ekologisempia matkustuskeinoja. 

AP

Treenejä sotureille

2013-11-17 17:32Kommentit

Suotin Training for warriors leve 1 certification eli maailmalla nopeasti suosiota saavuttavan ohjelman perustason. Ohjelma on muotoutunut Martin Rooneyn kokemuksesta kamppailulajien treenattavista ja heidän harjoittelustaan. Tavoitteena on vähentää painoa, kasvattaa lihaksia ja saada hyvä olo. Treeniohjelma muodostuu neljästä harjoituksesta viikossa, joiden kesto on n. tunnin.

Ohjelma nojaa vahvasti toiminnalliseen harjoitteluun, jossa kuitenkin aina alkuverryttelystä lähtien pyritään kokonaisuudessaan erittäin tehokkaaseen harjoitteluun. Viikolla tehdään kaksi kertaa hurrikaani, jossa otetaan treenista mittaa viidellä eri tasolla. Tärkeä lähtökohtana on erilaiset testi, joiden kautta nähdään esim. lihastasapaino, kireys jne.

Olen vielä hieman kahden vaiheilla, joko tammikuussa alkaisin kokeilla treeniä yhden ryhmän kanssa hieman soveltuvin osin. Intoa olisi kokeilla, jos vain mukaan tulisi riittävästi treenareita. Kannattaa laittaa viestiä, jos kiinnostaa. Toiminnalliset tehoharjoitukset jatkuvat normaalisti kahdesti viikossa. Näissä harjoituksissa variaatio eri treenien välillä on vieläkin suurempi, vaikka kaikki tämän tyyppiset harjoitukset ovatkin luonteeltaan lähes samanlaisia. 

AP

  

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

2015-06-29 05:21

Huh, huh hellettä

2015-06-28 05:41

Fort Steele

2015-06-27 05:24

Raftausta

2015-06-26 05:01

Palauttelua

2015-06-25 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)