Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Blogi

Tervetuloa uudelle blogisivulleni!

marras 16, 11:27

Syksyn kuuma uutuus Bootcamp on saatu nyt päätökseen. Osallistujaryhmän palaute on luettavissa hieman myöhemmin, mutta vetäjänä olen tyytyväinen jakson antiin. Lähtökohtana olivat erilaiset voimaharjoitukset ja anaerobiset harjoitteet. Harjoittelu tapahtui kerran viikossa ulkona maastossa ja periaatteena oli, että jokainen harjoituskerta on erilainen. Luin juuri mielenkiintoisen artikkelin Suomen valmentajien jäsenlehdestä (Sami Kalaja ja Marko Malvela), joka liittyi juuri samaan asiaan eli monipuoliseen uimareiden voimaharjoitteluun.

Harjoittelun oli toteutettu periaatteella, jossa jokaisella voimaharjoituskerralla tehtiin erilainen harjoitus.Tulokset olivat hyvin rohkaisevia. Samalla periaatteella toimittiin siis myös Bootcampissä. Jokainen harjoituskerta oli erilainen.
Alku-ja lopputestauksen prosentuaalinen parannus oli 20-30% luokkaa. Aikajaksona harjoittelussamme oli 10 viikkoa ja harjoittelu tehtiin kerran viikossa. Tulos oli hämmästyttävän hyvä, sillä kysymyksessä ei ole huippu-urheilijat ja ikäjakauma on suuri. Bootcampissä käytimme erilaisia vastuksia ja anaerobiset harjoitteet sisälsivät monipuolista mäkiharjoittelua ja loikkaharjoituksia sekä vastuksilla tapahtunutta palloilua. Bootcampin tavoitteena oli saada kunnon hiki ja sitä myös saatiin. Ryhmän henki oli aivan erinomainen ja ulkona maastossa oli hyvin motivoivaa toimia. Innostusta lisäsi vaihtuvat harjoitteet ja samalla kaveria kannustettiin. Mieleenpainuvin kokemus oli armeijan esteradan selvittäminen. Osallistujista oli naisia 80%.

Tammikuussa pyörähtää käyntiin monta uutta ryhmää, joista Talviboot jatkaa samalla linjalla. Ainut poikkeus on se, että osa harjoitteista tehdään sisällä. Mutta periaatteella, että  kahta samanlaista harjoitusta ei tule. Voimaosiossa käytämme ainakin TRX -välineitä. Tämä uutuus rantautuu nyt myös siis Kajaaniin. Välineen vastus syntyy omasta kehosta ja hyvä keskivartalon hallinta auttaa harjoitteissa. Niinpä käymme sitä ennen läpi MP Power Pilatesta, jotta syvemmät keskivartalolihakset saadaan mukaan työhön. Rankkana ja tehokkaana harjoituskertana jaloille tulee olemaan tutustuminen osittain Budokonin periaatteisiin. Gymstick- välineenä on erinomainen ja yksinkertainen voimaväline, jolla myös koko kehon kehittäminen on helppoa. Yhden kerran käytämme gymstickiin ja kuntonyrkkeilyyn. Kahvakuulien käyttö on myös mielessäni, mutta hieman vielä auki. Voimaharjoitusten yhteydessä teemme osan myös anaerobista hapenottoa kehittäen sekä käytämme paria vastuksena. Ulkona menemme lumikengillä, suksilla ja sukellammme umpihankeen.
AP

  uudemmat »

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)