Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Blogi

Kraatereita ja hyppy taivaalta

kesä 23, 08:13Kommentit

Sumuinen aamu ja jatimme Roturuan taaksemme. 20 minuutin ajomatkan paasta saavuimme Wai-o Tapuun, joka on thermal wonderland. Lahdimme...

kierrokselle tahan ihmeelliseen kraatereiden ja altaiden ihmemaahan. On se vaan edelleenkin kasittamatonta, miten kummallisia kraatereita maassa voi olla. Siella sun taalla maasta nousi erilaisia hoyryja. Mutta varsinainen loistavuus oli altaiden varisavyt. Oranssia, keltaita, punaista, vihreaa ja upeita vastakohtia.

Lady K'nox oli lahella oleva geysir, joka purkautui komeaksi vesisuihkuksi joka aamu klo 10.15. Syyna oli pieni pala saippuaa, jota laitettiin aukkoon. Upea naky, jonka jalkeen ajoimme Taupoon ja lentokentalle. Olin tilannut vaimolleni laskuvarjohypyn. Tassa vaimoni kertomus tuosta hypysta:

Yleensa en pida yllatyksista ja tastakaan en aluksi. Asiaa siina pureskellessani, ajatus alkoi kiehtoa. Olen aina halunnut tietaa, milta vapaa pudotus tuntuu. Siina laitettiin varusteita paalle ja aikamme odoteltuamme, lasti oli taysi, viisi naista valmiina koetukseen. Noustiin ylos pienella koneella 12000 jalkaan. Mina ensimmaisena, onneksi, ja ajan koittaessa pieni paniikki ja kauhu tuntui pulsissa ja hengityksessa, mutta peraantya ei voisi. Niinpa oven auettua -ei kun baanalle ja tandemhyppy opettajan kanssa lahti vauhtiin. 200 km tunnissa oli vapaan pudotuksen osuus, alun jalkeen  tunne oli upea ja uskomaton! Varjon auettua tempauduimme taivaalla ylospain ja sielta leijailimme turvallisesti maahan. Suosittelen ! :)

Huiman kokemuksen jalkeen ihailimme Lake Taupon nakymia. Jarvella on kokoa 190km ja syvyytta 186m. Huikean jarven takana kohoaa Tongariron huippu vajaassa 2 kilometrissa. Tapasimme tanaan ensimmaisen suomalaisen lahtomme jalkeen. Outo ja mukava kokemus! Nyt on aika menna rentoutumaan huoneessamme olevaan omaan spahan!

AP

Maorikulttuuri

kesä 22, 10:36Kommentit

Vierailu maorikylässä oli upea ja paljon kertova. Tutuistuimme maorien historiaan ja nykyaikaan. Aikamme katseltuamme taltattuja figuureja niin kas...

mayat tulivat vastaan. Maorit ovat tulleet Perusta, Kanadasta ja aina Kreikasta saakka. Tämä on nähtävissä taiteessa, musiikissa ja pienissä muissa asioissa. Maorikylässä näimme myös vielä vanhaa käsityötaiteen tekemistä. Kaiverrukset ja kudokset siirtyivät instituutissa myös nuoremmille sukupolville.

Mutta täytyy todeta, etta aamun herätys oli karmea. Haju huoneessa oli kuin mätiä kananmunia olisi levitelty ympäri huonetta ja oksennus ei ollut kaukana. Huoneemme ulkopuolella 10 metrin päässä pulppuavat geotermiset lähteet päästävät sellaisia höyryjä, että täytyy vain ihmetellä, miten paikalliset kestävät niitä. Ryntäsimme saman tien pitkälle kävelylle ja vähitellen vointi parani. Odotan kauhulla ensi yötä, jos emme saa huonetta muutettua.

Sen sijaan geysir oli mahtavaa katseltavaa. On uskomatonta miten maa elää ja työntää ylös höyryä ja vettä. Myös elävät mutalammikot ja kiehuvat lähteet näyttivät uskomattomilta. Saimme nähdä vihdoin myös Kiwin eli siivettömän linnun. Ei ole kaikille tehty elämistä helpoksi. Kaiken kaikkiaan jälleen hyvin antoisa päivä vaikkakin kylmä! Tuntui lahes kotoisalta.

AP

Uusi-Seelanti

kesä 21, 12:11Kommentit

Fijilta lahto myohastyi kaksi tuntia, kun tietokonejarjestelmat kaatuivat Tsekkaus tehtiin manuaalisesti. Saavuimme siis myohaan illalla Aucklantiin. Turvatarkastukset...

olivat jalleen alyttoman tarkat. Passintarkastaja innostui kovin meista suomalaisista ja alkoi ladella suomalaisia rallikuskeja. Oli kuulemma jokaisen nimmari. Biotarkastuksesta paasimme lapi, kun esitimme sukellusmaskit, puutuotteet, lenkkikengat ja muut luonnon tuotteet. Eikun bussiin ja kohti kaupunkia. Ystavallinen kuski kertoi, etta hyppaatte pois ensimmaisen kerran bussin pysahtyessa. Niinpa me sitten hyppasimme, mutta ei harmainta aavistusta missa. Keskella esikaupunkialuetta. Ei auttanut kuin etsia taksi ja jatkaa hotelliin. Aamulla luimme lehdesta jengista, joka oli hakannut miehen teholle. Yolla hortoilu pimeassa suurkaupungissa ei ole kovin herkkua- onni meilla myota.

Aamun valjettua menimme respaan ja saimme numeron, josta loytyisi vuokra-autoja. Ja ei kauaakaan, kun hotellin edessa oli auto valmiina ja ihana vasemmanpuoleinen liikenne. Olen muutaman kerran ajanut vasemmanpuoleisessa liikenteessa, mutta joka kerta on aina yhta uutta. Vaan Aucklandista paasi helposti moottoritielle ja kohti Roturuaa. Maisemat ovat todella vaihtelevia, kuten kelikin. Mutta taytyy sanoa, etta pidan kovasti naista jylhista vuorista, laaksoista,nummista, joista, jarvista ja jopa havumetsista! 

Roturualle meidat toivotti tervetulleeksi madan kananmunan haju, joka lahtee rikkipitoisista lahteista. Taalla kaytetaan geotermisia lahteita ja niiden lampoa hyvaksi. Joten hajuhaitoilta ei voi valttya. Upean  paivan paatti upea maoriperformanssi ja hangi ruokailu. Ruoka kypsennetaan luonnon omassa padassa. Sivumakua on tietysti mukana, mutta siihen varmaan tottuu. Sen sijaan maoritanssi ja -laulu on kaunista. Etenkin Kapa Haka niminen tanssi toi mieleen Kajaanin jalkapalloilun- olihan kyseessa miehekas sotatanssi.

AP

« vanhemmat   uudemmat »

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)