Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Blogi

Raftausta

kesä 26, 05:01Kommentit

Polkaisimme aamulla Nissanin käyntiin ja suuntasimme takaisin Goldeniin, mutta nyt suorinta tietä. Maantie ammotti tyhjyyttä ja niinpä olimme tunnin etuajassa paikalla. Ei muuta kuin nimet jälleen paperiin, että ymmärrämme, että laji on vaarallinen. No, tunnin odottelun jälkeen märkäpuku kenkineen päälle ja koulubussiin odottamaan. Nyt siis tiedämme, miltä nuorista tuntuu koulupäivinä, varmaan melko tiivis tunnelma ainakin kuskilla.

Nytkähdimme liikkeelle ja aloimme kivuta Banffiin menevää tietä. Juicea taisi jälleen nipistellä enemmän mahasta pudotus kanjoniin kuin itse raftaaminen. Päästyämme lopulta perille potkivan hevosen joelle, olikin aika saada turvallisuusluento ja sitten menoksi. Alku lupaili hyvää, sillä heti kohta lähdön jälkeen osuimme kakkostason koskeen,  mutta siinä se sitten oli. Tunti kellumista joessa, maisemien katselua ja saavuimme picniktauolle. Mietin jo mielessäni, että nyt meni rahat hukkaan.

Vaan eikös  mitä, tunnin tauon jälkeen olimme taas  menossa ja harjoittelimme kuumeisesti englantilaisen ohjaajan kanssa käskyjä ja  veneen käsittelyä ja se olikin tarpeen, sillä seuraavan mutkan takaa alkoi tapahtua. Kosket suureni, pomput isoni ja kyyti oli märkää. Päästelimme seuraavan tunnin ajan tulemaan kunnon koskista ja saimme vihdoin maistaa koskenlaskua! Kokemus oli  myös Juicesta varsin mukava, etenkin kun emme pudonneet jokeen. Mukavuutta lisäsi lämpömittarin heiluminen kolmenkympin tienoilla. Voimme siis suositella tätäkin lajia vauhdista ja jännityksestä pitäville. Huomenne otamme ensin aurinkoa ja illemmalla alamme jo suunnata kohti Vancouveria, jonne saavumme sunnuntaina.

AP

Palauttelua

kesä 25, 04:49Kommentit

Reissu alkaa kääntyä loppupuolelle ja tänne on luvattu helleaaltoa. Juice on tästä loppuhuipennuksesta hyvin mielissään. Kävimme tutustumassa hyvin idylliseen Invermeren kylään, jossa aika suorastaan pysähtyi ja jotenkin villin lännen tyylisyys huokui taustalta. Talot olivat mukavan persoonallisia ja kylässä oli mukava käppäillä.

On todettava , että täällä ei ole ollut kovin helppoa syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Hamburilaisia ja pizzaa  on kyllä tarjolla. Vihanneksia lähinnä näön vuoksi ja lohta vain kaupoissa 35euron kilohintaan. Ruoka on kohtuullisen kallista kaupoissa ja hintaerot suuria kauppojen välillä. Leipä on lähinnä vaaleaa pullamössöä ja jugurttituotteet vähissä. Tässä suhteessa on mukava palata suomalaiseen ruokapöytään, mutta sateita emme kaipaa.

Koulut siis loppuvat tällä viikolla ja tännekin keskukseen odotetaan yleisöryntäystä. Onneksi pääsemme pois jaloista. Mutta huomenna menemme raftaamaan 3. ja 4. pisteen koskia koko päiväksi. Juicea hieman jännittää, mutta kyllä se siitä. Olemme siis tänään lilluneet altaissa ja ottaneet aurinkoa eli ennakoimme paluuta Suomeen ja vesisateita. 

AP

Vaivaa se työttymyys Kanadaakin.

kesä 24, 06:14Kommentit

Ukkosmyrskyjen ja sateen lomassa aurinko pilkahti ja syöksyimme ottamaan mittaa Wimbledonin malliin. Juice on kone ja iski tylyt 6-2 ja 6-4 lukemat taululle. Oli pakko vaihtaa lajia ja hakea revanssia Mikko Ilosen tapaan minigolfista. Valinta osui oikeaan ja pystyin kukistamaan Juicen 8 alle parin tuloksella Juicen jäädessä plus yhteen. Mailapelien virtuoosi löysi edes jossain voittajan.

Ukkosmyrsky iski päälle ja oli aika levätä. Rentouttavien päiväunien jälkeen aurinko oli ilmestynyt taivaalle, joten altaalle lillumaan. Samalla pääsi vaihtamaan muutaman sanan paikallislisten kanssa. Täällä opiskelu on kallista ja parhaisiin kouluihin on vaikea päästä. Sen sijaan mielenkiintoista on, että etätyöntekijät hakeutuvat pienille paikkakunnille toisin kuin meillä, jossa tungetaan vain muutamaan kaupunkiin. Työttömyys ja pätkätyö on täälläkin yleistä. Ja minusta on hyvin mielenkiintoista kuinka itsenäisiä eri provinssit ovat. Täällä jopa alv voi olla eri provinseissa ja löysimme myös vastauksen miksi Vancouverissa oli niin paljon kauppakärryihmisiä- leuto talvi, mielenterveysongelmat ja huumeet. Siinä arkipäivää Vancouverista.

Juicen nimppareiden kunniaksi grillasimme makkaraa suomalaiseen tapaan ja saimme kunnioitusta naapureiltamme, johon kuuluu 22 henkilöä, jotka ovat viettämässä vielä viime lauantaina olleita häitä. Kanada on iso maa ja jos suku kokoontuu, niin ei kannata nähdä vain päivän takia. 

AP

« vanhemmat   uudemmat »

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)