Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Colosseumin varjoissa

Colosseumin varjoissa

marras 17, 17:56

Käynti Roomassa antaa uuden käsityksen Rooman mahtikauden mittasuhteista. On uskomatonta, mitä jo silloin on saatu aikaiseksi. Poikkesin Colosseumilla ja rakennus teki suuren vaikutuksen. Oli mielenkiintoista kuvitella, miten sen aikaiset 50 000 ihmistä ovat nousseet lehtereille katsomaan illan showta. Koen nykyään saman jalkapallosta-dioneilla. Jännä ajatella, että oikeastaan kaikki ei olekaan muuttunut niin kovinkaan paljon. Suuri joukko haluaa kokoontua näkemään ja kokemaan yhteistä viihdettä.

No, toisaalta gladiaattoritaistelu olivat raakaa hupia ja nykyinen jalkapallo ei pyri samaan, vaikka vastustaja pyritään kaatamaan. On selvää, että ihmisten syöttäminen leijonille on ollut järjetöntä touhua, jossa toiselle ei ole annettu mahdollisuutta. Mutta kaikki tuo ajan henki tuli selvästi esille myös Forum Romanumilla, Pantheonissa, Piazzoilla. Kyllä siis nähtävää riittää vaikka kuinka paljon!

Käynti Vatikaanivaltiossa on myös sykähdyttävä. Vatikaanin museossa on uskomaton määrä taidetta. Ja tietenkin Sikstuksen kappeli on ihan oma lukunsa. Minusta oli uskomatonta, mitä kaikkea tuohon pieneen valtioon on aikojen kuluessa kertynyt. Se on äärimmäisen hienoa, että tuo kaikki on myös meidän nähtävillä.

Rooman ruokamahdollisuudet olivat suuri pettymys. Pizzaa ja pastaa  oli tarjolla joka kuppilassa. Mutta minuun ei tehnyt vaikutusta kummankaan taso. Ja vaihtoehtojen vähyys oli todella masentavaa. Onneksi jokin Irish pub sentään löytyi, jossa sai jotain muutakin. Suureksi metropoliksi tarjonnan yksipuolisuus on todella hämmentävää. Luultavasti isolla rahalla olisi saanut, mutta haluan yleensä tehdä matkaa pienellä budjetilla. Harmillista sinänsä, että tuo ekologinen jalanjälki tuli taas minulta suuremmaksi. Pitäisi varmaan miettiä ekologisempia matkustuskeinoja. 

AP

Kommentit

 

  |  

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)