Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Fort Steele

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Jo aamutuimaan mittarissa helisi 25 astetta ja ei pilviä, joten suuntasimme saman tien lillumaan altaalle. Yhdysgondoli oli otettu käyttöön ja gondolihissit kulkivat myös vuorelle ylös. Ensimmäiset alamäkiajajat olivat jo menossa ja monet ravintolat availivat oviaan eli tänään alkaa siis sesonki. Ei muuta kuin altaalle sekaan grillaantumaan, vaikka se onkin vaarallista. Jos tänä kesänä ei juuri paista, niin on pakko ottaa valohoitoa, kun sitä on saatavilla. Jaksoimme kärvistellä pitkälle iltapäivään, jolloin  mittari varjossa näytti plus 34. Pakkasimme Nissanin ja nokka kohti etelää.

 Vähän ennen Granbrookia saavuimme Fort Steelen heritage kaupunkiin. Jos olisimme tienneet, että kysymyksessä on todellakin aito 1800- luvun lopun kokonainen kaupunki, niin olisimme tulleet jo aiemmin. Nyt saimme juosta koko reissun, jotta ehdimme  nähdä koko kylän. Plus 35 asteen helle ei auttanut tätä juoksemista. Mutta onhan mahtava kaupunki. Kaupungissa on kaikki samanlaista kuin vuosina 1890-1905 ja mukana on alueen 1860 kultaryntäyksen Wild Horse Creek. Oli mieletöntä nähdä tuon ajan koulu, poliisi, kirkko jne. Pieni talo preerialla seuranneille kaikki olisi varmaan tuttua. Kaupungissa osa taloista on auki ja voit kierrellä, mutta osassa on normaali toiminta, kuten sepän pajalla, nahkaliikkeessä, leipomossa, voit ottaa hevosvankkuriajeluita ja jopa rautatie ja junat on nähtävillä.

Jatkoimme matkaamme jälleen yli vuorten ja pitkin kanjoneita. Ei tällä alueella ole  mikään tasaista ja pieni Nissanimme on kyllä pikkuhiljaa rääkätty loppuun. Moottoria on joutunut huudattamaan, jotta pääsisi mäet ylös ja jarrupalat tuoksahti tänään alamäkiä tullessa. Jopa junat on suurempia. Laskettiin reilut 150 vaunua samassa tavarajunassa. Olemme tänään yötä Castlegarissa B&B windbornessa. Hämmästys oli suuri, kun ajoimme pihaan. Kyltisssä luki Mirja Vahala eli arvasimme heti oikein. Majapaikan pitäjän  vaimo on suomalainen. Emme ole vielä jututtaneet, mutta kun ehditään. Majapaikkaamme vastapäätä joen toisella puolella jauhaa aito paperitehdas, nykyaikainen ison rahan sellainen, jossakin siis puu-paperi yhdistelmä on edelleen kovaa valuuttaa, vaikka ei enää Kajaanissa. 

 

AP

Kommentit

 

  |  

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)