Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Poweryoga

Poweryoga

joulu 28, 12:36

Mistä poweryoga on saanut alkunsa? Ensimmäisenä termiä poweryoga käyttivät Beryl Bender Birch ja Bryan Kest. Molemmilla on Astanga-joogatausta, joten ei ole kovin ihmeellistä, että poweryogalla on paljon yhteistä Astanga-joogan kanssa. Myös USA:ssa vallitsi ennakoiva käsitys, että joogassa on kyse tuskallisesta hiljaa istumisesta epämukavissa asennoissa. Tästä syystä Astangasta tuli hyvin suosittu...

joogamuoto, koska Astanga-jooga on dynaaminen ja liikunnallisempi muoto. Toisaalta Astangan hypyt asennosta toiseen, käsien varassa tasapainoilut ja lootusasennon variaatiot olivat toki auttamattoman saavuttamattomissa aloittelijoilta, jolloin sovellusten tarve lisääntyi.

Ehkä juuri liian vaativille liikkeille vaihtoehtoisten liikkeiden esittäminen on tunnusomaista poweryogalle. Sovellusten avulla harjoitus tulee helpommaksi koordinaation, tasapainon tai kuormituksen suhteen, mikä voi olla tarpeen. On kuitenkin arvokasta huomata, että kyse on perimmiltään klassisesta joogasta, ei mistään uudesta joogamuodosta. Pitkän tähtäyksen tavoitteena on viimein suoriutua klassisista Astanga sarjoista.

Klassinen tapa rakentaa asentoja, jaksoja ja sarjoja tähtää paljon syvemmälle kuin vain sopiviin liikeyhdistelmiin. Harjoituksiin kuuluu hengitystekniikka, jonka sanotaan vaikuttavan eri elimiin. Harjoistusten suoritusjärjestys avaa kehon energiakanavia ja niihin liittyvät elimet aktivoituvat.  Poweryogan asanaharjoittelu pohjautuu Krishnamacharyanin traditioon ja kattaa menetelmiä myös Pattabhilta, Lyengarilta ja Desikacharilta. Poweryogassa suositaan hidasta ja kärsivällistä asanan hallinnan lähestymistä ja siksi poweryoga on hyvä muoto aloittaa joogan harrastaminen.

AP

  |  

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)