Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Uhkana kesäkilot

Uhkana kesäkilot

heinä 2, 18:38

Kesäloma on aikaa jolloin voi rentoutua, levätä ja katkaista kiireisen arjen. Huoli onkin siinä, että jos koko loman laiskottelee, niin ylimääräisiä kiloja alkaa ...

kertyä ja kunto laskee. Kun taas Järkevän loman jälkeen on helpompi palata töihin.

Laiskottelijan kohtalona on helposti se, että lähes kaikesta liikunnasta tulee luovuttua ja samalla syötyä epäsäännöllisesti ja hiukan liikaa. Tämä voi aiheuttaa kuukauden aikana jo usean lisäkilon kertymisen. Kun sen sijaan lomalla lisätään hiukan liikuntaa ja tehdään pitempiä liikuntatuokioita. Samalla syödään normaalisti ja voidaan jopa hieman herkutella.

Makkara ja olut kuuluvat monen miehen ja naisen kesään, mutta kuukauden kuurina seuraukset ovat varmasti tuhoisat. Ennen kaikkea rasva alkaa kertyä nopeasti sisäelinten ympärille eli vatsarasvan määrä kasvaa merkittävästi. Kannattaa siis miettiä viikon ruokalistaa jo etukäteen, jolloin ruokailut aikatauluttuvat paremmin ja ruoka pysyy monipuolisena. Samalla ruuan määrää ja laatua on helpompi seurata. Ei makkaraa ja olutta voi joka päivä eikä edes joka toinenkaan päivä nauttia.

Kesällä kannattaa liikkua maastossa ja vesillä. On hyvä tehdä asioita, joita talvella ei voi tehdä. Samalla liikunta monipuolistuu ja  henkinen stressi vähenee. Tähän kun lisää monipuolista voimaharjoittelua, niin töihin paluu on helppoa. Painoa ei ole tullut lisää ja kunto kohentunut! Siis ota lomaohjelmaasi kävelyä, pyöräilyä, uintia, soutua, vaelluksia ja voimaharjoittelua! Mutta muista olla varovainen- ei toimistotyöstä voi hypätä treenaamaan kuin ammattilaiset. Omaa kehoa on aina kuunneltava ja annettava sen sopeutua muutoksiin.

AP

Kommentit

 

  |  

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)