Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/personal/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Personal Training Ari-Pekka Stein: Vain 20% aikuisista liikkuu tarpeeksi

Vain 20% aikuisista liikkuu tarpeeksi

kesä 2, 18:17

Nuoren Suomen järjestämä seminaari- liikkumattomat lapset, oli tylyä kuultavaa

Kajaanissa pidetty seminaari esitteli liikunnan nykytilaa. 11- vuotiaat lapset ovat lähes kärjessä maailman tilastoissa ja kolme vuotta myöhemmin olemme romahtaneet todella heikoille! 14-vuotias suomalainen nuori liikkuu todella vähän! 

Kun mietti asiaa esimerkiksi Kajaanin kohdalta. Esimerkki tapauksessa Nakertajan alakoulun oppilas liikkuu tunnin päivässä koulun alueella olevalla lähiliikunta-alueella. Ja usein myös koulumatkat sekä 3 tuntia liikuntaa viikossa. Kun oppilas hyppää kuudennelta luokalta seiskalle lähtee päivittäisestä liikunnasta noin 1,5h heti pois. Esimerkiksi Kajaanin lyseon yläasteen pihalla ei ole mitään liikuntamahdollisuutta ja oppilaat menevät useimmiten bussilla kaupunkiin. Jos oppilas ei harrasta mitään kouluajan ulkopuolella, niin päivittäisen liikunnan määrä on todella pieni.

Ylipainoisuus lisääntyy ja samalla monet sairaudet lisääntyvät. Työkykyisten määrä laskee tulevina vuosina selkeästi samalla kun vanhusten ja lasten määrä kasvaa. Nyt pitäisi käyttää paljon voimavaroja nuorten liikuttamiseen. Nykyajan nuorten harrastukset ja kiinnnostus liikuntaa kohtaan on erilainen kuin esim. 90-luvun lopussa. Olisi tärkeää kuunnella nuorten tarpeita ja tehdä tarjontaa tämän pohjalta. On hienoa , että frisbeegolfradat ovat yleistymässä ja samalla tarvitaan paljon lisää vetäjiä nuorten harrastustoimintaan. Monesti kilpaurheilu ei enää jaksa kiinnostaa vaan lähiliikunta-alueet ja uudet harrastusmuodot ovat niitä keinoja, joilla saadaan nuoret liikkumaan!

Vastuu on meillä kaikilla, mutta ennen kaikkea päättäjillä on suuri vastuu tulevaisuudesta ja nuorista huolehtimisesta! Lapset ja nuoret tarvitsevat edelleen virtuaaliaikaa yhdessä vanhempien kanssa. Kesä on oivaa aikaa liikkua yhdessä ja kokeilla kaikkea kivaa uutta! Toivon, että mahdollisimman moni perhe liikkuisi yhdessä ja nauttisi samalla mukavasti yhteisestä ajasta! 

AP

Kommentit

 

  |  

Blogiarkisto

Personal Trainer Ari-Pekka Stein

Tervetuloa blogiini! Jaan blogissani kuntoilu- ja urheiluvinkkejä, kerron ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittelen uusista alkavista ohjelmista ja tarjouksista.

Etsi blogista

Viimeiset artikkelit

Ja lopuksi Broadwaytä

kesä 29, 05:21

Huh, huh hellettä

kesä 28, 05:41

Fort Steele

kesä 27, 05:24

Raftausta

kesä 26, 05:01

Palauttelua

kesä 25, 04:49

Kategoriat

Bootcamp
Kuntolivinkit
Maraton

Blogiarkisto

2015
kesäkuu (22)
2013
elokuu (1)
marraskuu (2)
2012
helmikuu (1)
toukokuu (1)
2011
kesäkuu (2)
2010
helmikuu (1)
toukokuu (2)
kesäkuu (19)
heinäkuu (1)
2009
marraskuu (4)
joulukuu (1)